Ves al contingut principal

Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: agost, 2007

Les vacances s'acaben

Mark Twain deia que el secret de l’èxit és fer de la teva vocació les teves vacances i mentrestant l’Arnold Bennett assegurava que no hi havia res millor que unes vacances per reconciliar-se amb la feina. I vosaltres, ara que això de les vacances s’acaba, què en penseu?
Us convido a deixar un comentari sobre aquest tema al meu Bloc!

[la llibreta]

Diuen que el món pertany als que el pensen, però en una època en què tot ja ens arriba pensat i premsat, interrogar-se sobre el que ens rodeja pot semblar una gosadia, com un intent d’esquitxar dubtes sobre la blancor impol·luta de les certeses.
Ens queden pocs valors absoluts, potser només la certesa del destí tràgic dels herois, o el pampallugueix tènue de les llums d’una nit d’estiu, o la veritat desesperada dels silencis, o la soledat inesgotable dels arbres.
El món pertany als que pregunten i les respostes corren per la sang dels herois o per la saba dels arbres i jo no tinc fusta d’heroi ni ànima de roure. Continuaré buscant preguntes.

[pesant paraules]

"Els llibres són encara els millors companys de naufragi".

"La maquinària que permet produir un text infinit amb un nombre finit d'elements existeix des de fa mil·lennis: és l'alfabet".

"L'encant de la literatura tràgica depèn del fet que sentim que els herois podrien haver escapat als seus destins, però no ho van fer per les seves debilitats, pel seu orgull o la seva ceguesa".

(Umberto Eco)

[pesant paraules]

"La mort ja no em fa por des del dia en què vaig comprendre que jo no seria el primer en passar per aquest tràngol".
(Michel Serrault)

[la llibreta]

Agost és un mes inhàbil, hauríem de suprimir-lo, ens estalviaríem diners i molèsties. Simplement saltem del 31 de juliol a l’1 de setembre i ja està. Tot l’esforç que fem durant un mes per avançar feina i durant el mes següent per posar-nos al dia el podríem repartir al llarg dels onze mesos restants.
---
“Le cul des femmes est monotone comme l'esprit des hommes.”
(Guy de Maupassant)
Extret d'una carta a Flaubert - 3 d’agost de 1878
---
“Què seria de nosaltres si no existissin les paraules”.
(Escoltat a la ràdio)

[pesant paraules]

"És l'ombra de la mort la que dóna relleu a la meva vida"
(Ingmar Bergman)

"Amb els silencis es poden dir moltes coses"
(Michelangelo Antonioni)